İçeriğe geç

Yeni Ekilen Fideler Ne Zaman Sulanır

Yeni dikilen fideler kaç günde bir sulanmalı?

Yeni dikilen ağaçlar genellikle ilk hafta boyunca günlük olarak ve sonrasında haftada bir veya iki kez sulanmalıdır. Aşırı sulamadan kaçınmak ve toprağın nemli ama ıslak olmamasını sağlamak önemlidir.

Fidelerin çabuk büyümesi için ne yapmalı?

Fidelere 4/15 oranında gübre vermeniz daha dayanıklı ve verimli bir fide elde etmenizi sağlayacak, fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacaktır.

Domates fidesine ne zaman su verilir?

NEM ve SULAMA: Domates bitkilerinin düzenli olarak sulanması gerekir. Bir sulama programı oluşturulmalıdır. Örneğin, bitki her 3 günde bir sulamaya alışkınsa, sulama 3. günde yapılmalıdır. Soğuk havalarda, henüz su istemese bile bitkiye biraz su verilmelidir.

Çapadan sonra su verilir mi?

Fideler 3-4 yapraklı olunca hafif çapa ile toprak gevşetilir. Zararlı otlar temizlenir. Çapalamadan 3-4 gün sonra sel suyu verilmesi fidelerin gelişimi için faydalıdır.

Yeni dikilen fidanın tuttuğu nasıl anlaşılır?

Sararma ve Kuruma Sorunları Yeni ekilen fidelerin yapraklarını dökmesi normal değildir. Yapraklar sararmaya veya kurumaya başlarsa, bu fidelerin iyi durumda olmadığını veya bir sorun olduğunu gösterir.

Biber fidesi dikildikten sonra kaç günde bir sulanır?

Biber fidesi dikildikten sonra bitkiye canlı su verilmelidir. Dikimden sonra düzenli sulama için 10 – 15 gün bekleyebilirsiniz. Meyve verdikten sonra birer haftalık aralıklarla sulama yapılabilir. Eylül ve Ekim aylarında sulama durdurulabilir.

Yeni dikilen fideye hangi gübre verilir?

Yeni dikilen fidelere hangi gübre uygulanmalıdır? Genellikle fosfor içeriği yüksek bir başlangıç ​​gübresi yeni dikilen fideler için uygundur.

Domates verimini artırmak için ne yapmalı?

Domates verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azotu içeren gübreler uygulanmalıdır. Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi sebzenin azot eksikliğini giderir.

Fide diktikten sonra ne yapılır?

Bir fideyi diktikten sonra en önemli şey onu sulamaktır. Haftada 1-2 gün sulamak gerekir. Daha serin saatlerde sulamak daha mantıklı olacaktır.

Fide sulaması nasıl yapılır?

Fidelerin su durumu, fidelerin kökleri elle sıkılarak kontrol edilmelidir. Sulama gerekiyorsa, tepsinin tamamı veya bir grup fide, tepsiye yerleştirilen suya batırılmalı, böylece fidelerin kök boğazı ve yaprakları ıslanmamalıdır. Bekleme sırasında birden fazla çeşit varsa, bunların karıştırılmamasına dikkat edilmelidir.

Domates verimini artırmak için hangi gübre kullanılır?

Domates gübresindeki fosfor kök ve meyve gelişimi için çok önemlidir, bu nedenle her iki dönemde de domates kompostu ve solucan kompostu gibi ürünler kullanmak gerekebilir. Potasyum çiçeklenmeye ve meyve oluşumuna katkıda bulunurken, domates azotlu gübre ve domates yaprak gübresi yaprak gelişimini destekler.

Domates fidesi dikildikten kaç gün sonra çapa yapılır?

Domates yetiştirirken sıra arası ve üstü mesafeler sırık veya yer çeşidi olmasına göre değişir. Sırık çeşitlerinde sıra arası 60-80 cm, sıra arası 50-60 cm olmalıdır. Yer çeşitlerinde sıra arası 140 cm, sıra arası 40-50 cm olmalıdır. ÇAPALAMA: İlk çapalama fide dikiminden 2 hafta sonra yapılır.

Domates fidesi kaç cm derine dikilir?

Fide dikiminden önce tarla 20-30 cm derinliğe kadar sürülür ve diskli tırmıkla geçirilir. FİDE DİKİMİ: Fide dikimi, don tehlikesi tamamen ortadan kalktığında ve toprak ve hava sıcaklığı 12-15 °C’ye ulaştığında ilkbaharda yapılır. Ekim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7-8 hafta sonra yapılır.

Hangi sebze su istemez?

Soğan ve sarımsak gibi fazla suyu sevmeyen sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar ve kış aylarında çok fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. yetiştirilir. Tür ıslahında da kullanılır.

Domatesin su ihtiyacı nasıl anlaşılır?

Domatesler gelişme dönemlerinde metrekare başına günde 3-4 litre suya ihtiyaç duyarlar. Hasat zamanı yaklaştıkça ihtiyaç duyulan su miktarı metrekare başına 7-8 litreye çıkar. Bu bilgilerden yola çıkarak çiçeklenmeden meyve vermeye kadar olan dönemde bitkinin su ihtiyacının nispeten düşük olduğu söylenebilir.

Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?

Fide dikiminden meyve oluşumuna kadar geçen sürede günde 1-2 defa sulanır, ancak çok fazla olmamalıdır. Bu dönemde aşırı sulamadan dolayı salatalıklarda sararma (boğulma) görülebilir. Bu dönemden sonra 3-4 günde bir sulama yapılır.

Domates fidesi dikildikten kaç gün sonra çapa yapılır?

Domates yetiştirirken sıra arası ve üstü mesafeler sırık veya yer çeşidi olmasına göre değişir. Sırık çeşitlerinde sıra arası 60-80 cm, sıra arası 50-60 cm olmalıdır. Yer çeşitlerinde sıra arası 140 cm, sıra arası 40-50 cm olmalıdır. ÇAPALAMA: İlk çapalama fide dikiminden 2 hafta sonra yapılır.

Yeni dikilen limon ağaç kaç günde bir sulanır?

Çok fazla sulanmayı sevmeyen limon ağacı yazın 10 günde bir, kışın ise 15 günde bir sulanmak ister. İç mekanda yetiştirdiğiniz limon ağacını 15 günde bir sulamanız yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir