İçeriğe geç

Makalede Alt Başlıklar Nasıl Yazılır

Makale alt başlıkları nelerdir?

7. ANA BÖLÜMLER: Makale metni “ÖZET”, “YÖNETİCİ ÖZETİ”, “GİRİŞ”, “Metin”, “SONUÇ” ve “KAYNAKLAR” bölümlerine ayrılmalıdır. Ana bölümler 11 punto, kalın, tümü büyük harflerle ve sola hizalanmış olarak yazılmalıdır. KAYNAKLAR hariç tüm ana başlıklar 1’den başlayarak ardışık olarak numaralandırılmalıdır.

Makale başlıkları nasıl olmalı?

Başlık kısa, öz ve açık olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltmalardan ve özetlerden kaçınılmalı, dil bilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve onu yönlendirmelidir. Bu durum makale başlıkları için de geçerlidir.

Makalede alt başlık kaç punto?

Metin alt başlıkları her kelimenin ilk harfi büyük, 12 punto, koyu ve sola hizalı olarak yazılmalıdır.

Tezde alt başlıklar nasıl yazılır?

2.6. Tüm ana başlıklar ve alt başlıklar numaralandırılmalı ve koyu yazılmalıdır. Metin içindeki alt başlıklar üst metin için 2 satır, alt metin için 1 satır aralıklı olmalıdır.

Makalede alt başlık nasıl yazılır?

Alt başlıklar: Tamamı koyu yazılmalı, başlığın ilk kelimesinin ilk harfi büyük, sonraki kelime(ler)in ilk harfi küçük olmalı ve başlık sonuna iki nokta üst üste konularak metin aynı satırdan devam etmelidir.

Alt başlığa ne yazılır?

Alt başlıklar veya başka bir tanıma göre sayfa spotları, genellikle ana başlığı açıklamak için beklenir. Bunlar ayrıca tam bir cümle, özet veya habere giriş şeklinde de olabilir. Bir ifadenin tam bir cümle yapısı varsa, onu bir başlık veya alt başlık olarak kullanmak da mümkündür.

Alt başlık nedir?

SUBHEAD KELİMESİNİN ANLAMI Her makaledeki alt bölümün başlığı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla alt başlık olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı alt başlık şeklinde olmalıdır.

Başlıklar nasıl yazılmalı?

Başlıklar: Tüm ana başlıklar büyük harfle, koyu, alt başlıkların ilk harfleri büyük; alt başlıklar küçük harfle yazılmalı ve sonuna iki nokta üst üste (:) eklenmelidir.

Bir makalede başlık yazarken nelere dikkat edilmelidir?

Okuyucuların ve konu uzmanlarının dikkatini çeken bir başlık olmalıdır. Ait olduğu yayının içeriğine ve konusuna referanslar ve anahtar sözcükler içermelidir. Duygu ve hisleri belirten öznel ifadeler veya sıfatlar içermemelidir.

Makale başlığı kaç kelime olmalı?

Not: Makaleler en az 3.000 kelime uzunluğunda olmalı, en fazla 15.000 kelime olmalıdır; başlıklar, özetler, anahtar kelimeler, ana metin, dipnotlar ve bibliyografya dahil edildiğinde bu sayı 15’tir.

Makale düzeni nasıl olmalı?

Makale metni Times New Roman yazı tipinde, 12 punto, 1 punto ve sayfanın her iki yanına hizalı olarak yazılmalıdır.

Satır başı kaç boşluk?

Bir satırdan uzun metinlerde satır aralığı 1 olmalı, ikinci ve sonraki satırlar aynı satırda (sütun içinde) başlamalı, ilk satır (şekil ve numarası hariç) başlamalı, büyük harfler kullanılmalıdır. Şeklin altı ile şekil başlığı arasında bir satır boşluk olmalı ve şekil başlığının bulunduğu metin ilk sırada yer almalıdır.

Makalede alt başlıklar nasıl numaralandırılır?

3.2.1 Başlıklar ve bölüm numaralandırması Tüm başlıklar büyük harflerle ve koyu olarak yazılmalıdır. Makale açıkça tanımlanmış ve numaralandırılmış bölümlere ve alt bölümlere ayrılmalıdır. Alt bölümler 1.1 (1.1.1, 1.1.2, …), 1.

Alt başlık nasıl numaralandırılır?

Yerleşik başlık stilleri kullanan belgenizi açın ve ilk Başlık 1’i seçin. Giriş sekmesinde, Paragraf grubunda, Çok Düzeyli Liste’yi seçin. Liste Kitaplığı bölümünde, belgenizde kullanmak istediğiniz numaralandırma stilini seçin.

1 dereceden başlık nedir?

ÖNSÖZ, İÇİNDEKİLER, SİMGELER LİSTESİ, KISALTMALAR LİSTESİ, ŞEKİLLER LİSTESİ, TABLOLAR LİSTESİ, ÖZET, ANA BÖLÜM BAŞLIKLARI, KAYNAKLAR, EKLER, ÖZGEÇMİŞ Başlıklara birinci dereceden başlıklar denir.

Makalenin bölümleri nelerdir?

Bu nedenle bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntemler, bulgular, tartışma, sonuçlar ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve şekiller (duruma göre sonuç bölümünde de verilebilir).

Alt bölüm başlığı nedir?

Alt bölüm başlıkları alt kenar boşluğunun en az iki satır üstüne veya bir sonraki sayfada yazılmalıdır. Bu, giriş ve diğer ana bölüm başlıkları anlamına gelir.

Alt başlık nedir?

SUBHEAD KELİMESİNİN ANLAMI Her makaledeki alt bölümün başlığı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla alt başlık olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı alt başlık şeklinde olmalıdır.

Makalede alt amaç nedir?

2. Alt hedefler. İkinci seviyede, işlevsel alt hedefler (hangi verinin hangi seviyede toplanacağını belirleyen) dahil edilmiştir. Örneğin, okul kayıt oranlarıyla ilgili sorular cinsiyete, yerleşim merkezlerine (kırsal-kentsel), bölgelere, yaşa ve yıllara göre listelenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir