İçeriğe geç

Istanbulda Hangi Balık Ne Zaman Tutulur

İstanbul’da hangi balıklar tutulur?

İstanbul, balık çeşitliliğinin çok olduğu bir şehirdir. Mevsime göre değişmekle birlikte, İstanbul’da levrek, lüfer, kalkan, sarı yüzgeçli orkinos, yüzgeçli balık, istavrit, palamut, zargana, mezgit ve minnow gibi çeşitli balık türleri yakalanabilir.

İstanbul’da Eylül ayında hangi balıklar tutulur?

Eylül – Ekim: Lüfer ve Mezgit Sonbahar döneminin başlamasıyla birlikte Eylül ve Ekim aylarında kıyılarda lüfer ve mezgit avlanabilmektedir.

Boğazdan hangi balıklar tutulur?

Aralık ayı uskumru, lüfer, palamut, palamut, kefal ve hamsi için en iyi aydır. İstavrit ve kefal de Boğaz’ın herhangi bir kıyısında yakalanabilir. Aralık ayında Boğaz’daki ortalama su sıcaklığı 6 ila 10 derece arasındadır.

Marmarada kıyıdan hangi balıklar avlanır?

Çipura, ispinoz, lüfer, karagöz, mercan, barbunya ve çeşitli ot balıkları ağlarda sıklıkla yakalanır. Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim aylarında, adalar çevresinde 6-7 tekne tarafından kıyı sularına basit chinakop ağları atılır ve chinakop’a ek olarak uskumru ve kefal de yakalanır.

İstanbul’da lüfer ne zaman başlar?

Mayıs ve Ağustos ayları dışında bol miktarda kefal ve istavrit bulunmaktadır. Üsküdar’ın Kandilli ilçesinde Boğaz kıyısında Kuleli Askeri Koleji’nin önünde yaklaşık 700 m2’lik bir avlanma alanıdır. Ekim-Nisan ayları arasındaki 12 ay boyunca istavrit, iskorpit ve lüfer rahatlıkla avlanabilmektedir.

Kıyıdan hangi aylarda hangi balık tutulur?

Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.

Çapari hangi saatlerde atılır?

Dağ Keçisi Avı İçin En Etkili Zamanlar Ancak genel olarak, sabahın erken saatleri ve akşamın geç saatleri Dağ Keçisi avı için daha verimli olabilir. Sabahın erken saatlerinde su sıcaklığı genellikle daha düşüktür ve balıklar daha aktiftir. Bu nedenle çapa ile balık tutmak daha kolay olabilir.

Kıyıdan levrek nasıl avlanır?

Levrek, canlı yem veya yapay yemle donatılmış oltalar kullanılarak yakalanabilir. Canlı yem, küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz hayvanları olabilir. Yapay yem için jigler, yemler ve jerkbait’ler gibi çeşitli seçenekler mevcuttur.

Çipura kıyıya ne zaman gelir?

Mayıs ayı çipura avlamak için çok uygun bir zamandır. Bir diğer önemli dönem ise çipuranın fırtınalarla kıyıya geldiği ekim ayının sonlarına doğru gerçekleşir. Bu iki ay arasında genellikle çipuranın kıyı geçişleri olur. Nadir de olsa yılın herhangi bir zamanında kıyıda çipura yakalamak mümkündür.

Levrek hangi yeme gelir?

En sevdikleri yemler ilarya, sardalya, spari, halibut, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavruları, aterina ve kracha gibi balıkların yanı sıra kalamar, karides ve kancadır. Çoğu levrek şafak vakti, gün doğumuna kadar ve gün batımından kısa bir süre sonra yakalanır.

Lüfer Marmara’ya ne zaman gelir?

Yaz aylarında, lüferler yumurtalarını bırakmak için Ege Denizi’nden Marmara Denizi’ne ve ardından Karadeniz’e göç ederler. Eylül ortasında, Karadeniz’den Marmara Denizi’ne, iyice yağlanmış ve iri bir şekilde gelirler. Marmara Denizi’nde uzun süre kaldıktan ve avlandıktan sonra, Çanakkale Boğazı’ndan Ege Denizi’ne doğru yol alırlar.

Lüfer hangi saatlerde avlanır?

Lüfer hem kıyıdan hem de tekneden avlanabilir. Lüfer yakalanması zor bir balık olduğundan, avlanma tekniklerini ve zamanlarını iyi bilmek gerekir. Lüfer çoğunlukla akşam saatlerinde yakalanır. Lüfer yakalamak için olta, yem veya yemli kaşık tekniği kullanılır.

Gece hangi balıklar tutulur?

Gece balık tutarken ışık kullanmanın faydaları nelerdir? Işık kullanarak chinakop, hamsi, sardalya, istavrit, zargana, kalamar, shad, shad ve istavrit gibi balıklar ışığa çekilerek yakalanır ve olta veya ağ gibi farklı malzemeler kullanılarak kolayca ve zevkle yakalanabilir.

Marmarada levrek ne zaman avlanır?

Mart ayında yakalanabilecek bazı balık türleri şunlardır: Mezgit: Mart ayında Karadeniz ve Marmara Denizi’nde mezgit avcılığı devam etmektedir. Beyaz eti ve lezzetli tadı nedeniyle tercih edilmektedir. Levrek: Levrek, Mart ayında av sezonuna başlayan balıklardan biridir.

Levrek hangi aylarda tutulur?

Nisan ayında en çok yakalanan balıklar kalkan balığı, levrek ve mercandır. Mayıs: Gümüş böceği, kütük balığı, mercan balığı, mersin balığı, mezgit, levrek ve kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs, deniz yaşamı ve balıklar açısından çok zengin ve çeşitli bir aydır.

Olta balıkçılığı yasağı var mı?

1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.

Küçükçekmece Gölü’nde balık tutulur mu?

Arazi kullanımı: Küçükçekmece Gölü, eğitim, araştırma ve yerleşim amaçlı yerleşim alanlarıyla çevrilidir. Gölde balıkçılık yapılabilir ve kıyısında balıkçı kulübeleri vardır. KBA’nın kuzeyinde, çayırlar ve çalılıklarla kaplı meralarda hayvancılık yapılmaktadır, ancak bu azalmaktadır.

İstanbulda turna balığı nerede tutulur?

İstanbul’da turna balığı nerede tutulur sorusuna cevap olarak Terkos, Sazlıbosna, Darlık Barajı ve Büyükçekmece Gölü sayılabilir. Güçlü kentleşmeye ve bozulan doğal yapıya rağmen İstanbul, turna balığı avcıları için gizli vahalar sunmaktadır.

Tuz Gölünde hangi balıklar var?

Pseudophoxinus CrassusTuz Gölü / Balık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir