İçeriğe geç

Azcık Mı Azıcık Mı

Azıcık nasıl yazılır TDK?

Türkçe sözlükte “bir+birkaç” bileşik sözcüğünün “less” anlamına bakacak olursak: Less: 1. sıfat Miktar, nitelik, güç, süre, sayı bakımından Less, çok’un zıttı 2. zarf Her zamankinden fazla, beklenen veya gerekli. “Eksik” sözcüğünün anlamı verilmiştir. “Bir+biraz: 1. sıfat Biraz, bir parça.

Azcık ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: biraz.

TDK’ya göre biraz nasıl yazılır?

C. “A little”, “many”, “many”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır.

Ana dili nasıl yazılır?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Azık mı azzık mı?

azzik (erzak) tarlaya getirilen yiyecek.

Azze ne demek kökeni?

(ﻋﺰّ) (Ar. ‘izzet “üstün ve yüce olmak” fiilinden gelen çekimli fiil) “Kutsal olsun” anlamına gelir ve Türkçede padişahlar için klişe dua ifadelerinde, fermanlarda ve sikkelerde kullanılır: Azze ensâruhû: “Yardımcıları çok olsun” anlamına gelir. Sultanlar için fermanlarda kullanılır. Azze ismuhû: Adı kutsal olsun.

Arızi TDK ne demek?

Türkçede “arızi” kelimesi “geçici”, “olası”, “sonraki”, “harici” anlamlarına gelmektedir.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Art arda nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsa bile iki kelime tek bir anlama gelir.

Ayaküstü nasıl yazılır?

“Ayaküstü” kelimesi Türkçede yaygın olarak kullanılan bir deyimdir ve “aceleyle, çabuk, çabuk” anlamına gelir. Doğru yazımı “ayak” ve “üst” ayrı ayrıdır.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Artırarak nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre artış mı, artış mı? TDK tarafından belirlenen “increase” kelimesinin doğru yazımı “increase”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım ise increase’dır.

Çok da umrumda nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler yazımlarıyla sıklıkla karıştırılır. “I care” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “I care” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “I care”dir.

Az buçuk nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle azbuçuk olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı daha fazla veya daha az olmalıdır.

Eli açık nasıl yazılır TDK?

Cömert anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla cömert olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kendiliğinden anlaşılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir