İçeriğe geç

Çirleme Yemeği Nasıl Yapılır

Çirleme hangi yöreye aittir?

Çirleme YemeğiÜlke(ler)TürkiyeBölgeKırşehirTürüet YemeğiAna malzemeler: kuşbaşı dana eti, kuru kayısı, nohut (ıslatılmış), pekmez, soğan, tereyağı, salça, tuz, kırmızı pul biber, karabiber.

Cirleme nasıl yapılır?

ÇİRMENİN HAZIRLANIŞI: Küp doğranmış etler haşlanır. Daha sonra incecik doğranmış soğanlar yağda kavrulur, baharatlar, tuz, iyice temizlenmiş ve yıkanmış kuru üzümler sıcak suda haşlanır, haşlanan etler, yeteri kadar su ve pekmez eklenip haşlanır. Haşlandıktan sonra sıcak olarak servis edilir.

Çirleme nerede yapılır?

Çirleme, Kırşehir mutfağına ait lezzetli ve doyurucu bir tariftir.

Kırşehir’de ne yemeği meşhur?

Kırşehir Yemekleri – Nesiyle Meşhurdur?Çullama.Yoğurt – Ayran ÇorbasıKırşehir Köftesi.Çömlek İçinde Kuru Fasulye.Et Güveci.Mantı.Tandır İçinde Çömlek.Keşkef (Keşkek)Diğer öğeler…

Cırıtta hangi yöreye aittir?

Giresun’da bir kahvaltı mekanına gittiğinizde menüde “Cırıtta” yazısını görüyorsanız ve kilo veya kolesterol probleminiz de yoksa gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz çünkü bu kelime Giresun’da haşlanmış hamura verilen isimdir.

Çir kavurması nasıl yapılır?

Kavrulmuş Çir – Ankara Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan Çir’in suyu süzüldükten sonra ayrı bir tencerede eritilmiş tereyağı ve şekerin içine konulup üzerine biraz su eklenip kısık ateşte yaklaşık beş dakika kadar pişirilir ve kavrulmuş Çir servise hazır hale gelir.

Cırıtta hamuru nasıl yapılır?

Yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerlerine sütü dökün ve karıştırın. Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve akışkan bir hamur yapın. Sonra tavaya yağı koyun ve ısıtın (soğuk değil). Sıcak yağa yaklaşık bir yemek kaşığı dökün ve iyice kızartın.

Çortu nasıl yapılır?

Chorti yapmak için kemikli ve yağlı et büyük bir tencereye konur. Sonra bol miktarda chorti ve ayran eklenir, biraz su alınır ve kaynatılır. Et pişene kadar bu şekilde devam edilir. Chorti bölgemizde genellikle kış aylarında tüketilen bir yemektir.

Kırşehir adı nereden gelmiştir?

Daha önce Makissos (Macissus) olarak bilinen şehir, İmparator I. Justinianus (527-568) döneminde yeniden kurulmuş ve Justinianopolis adını almıştır. Türkler, uçsuz bucaksız kırsalın ortasında yükselen bu şehre “kır kasabası” adını vermişlerdir. Zamanla, kırsal kasaba halk arasında “Kırşehir” olarak bilinir hale gelmiştir.

Çir yağlaması nasıl yapılır?

ÇİR YAĞLARI: Yaz’dan kaliteli Zerdali çeşidinin kurutulmasıyla elde edilen Çir, yıkandıktan sonra az suda kaynatılır. Tereyağını eritip kaynayan cinle birlikte kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra içine az şeker eklenerek servis edilir.

Kocaeli’nin yemekleri nelerdir?

Kocaeli’nin meşhur yemekleri: Pancarlı Kandıra Pide, Hindi Dolması, Cızlama, Ciğer Kavurması, Dartı, Kandıra Yoğurt, Umaç Çorbası, Kesme Çorbası, Diğer ürünler…

Kırşehir neyi ile ünlü?

Kaleler ve Tarihi Yerler: Kırşehir’de birçok tarihi kale ve yapı bulunmaktadır. Bunların arasında Kaman Kalesi, Kırşehir Kalesi ve Mucur Kalesi gibi önemli yapıları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Cacabey Camii ve Ahi Evran Türbesi gibi tarihi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Dönderme nerenin yemeğidir?

Uşak’ın Ulubey ilçesinin meşhur tarifi rotasyondur.

Kırşehir’de en çok ne yetişir?

İlde başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, nohut, ayçiçeği ve şeker pancarı olup, nadiren domates, biber ve taze fasulye yetiştirilmekte olup, yetiştirilen meyveler ise ceviz, elma, armut, badem ve üzümdür.

Cılbır hangi yöreye aittir?

Erzurum Cılbıra / Erzurum Cılbır 03.08.

Çilek hangi yöreye aittir?

Türkiye’de çilek hangi bölgede yetişir sorusunun cevabı Akdeniz bölgesi olarak verilebilir. Akdeniz’den sonra Ege ve Marmara gelir. Çilek üretiminin en fazla olduğu iller Mersin, Aydın, Muğla ve Konya’dır. Üretim alanı açısından Bursa, Mersin ve Konya ile birlikte ilk sırada yer almaktadır.

Çullama hangi yöreye aittir?

Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.

Kızılcık hangi yöreye aittir?

Yabani kızılcık Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerimizde bulunur. Kızılcık yetiştiriciliği en çok Malatya, Bursa, Yalova, Karabük ve İstanbul illerinde yaygındır. Reçel, soda, meyve suyu ve marmelat yapılan lezzetli meyve çayı da dünya çapında tüketilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir